Ученици от Добрич са сред финалистите на конкурса "Аз готвя най-добре" - dobrich.utre.bg

Ученици от Добрич са сред финалистите на конкурса "Аз готвя най-добре"

15 май 2018, 11:17 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    ДОМИНО

  • Снимка:
    ДОМИНО

Привлечени досега са 20 ученици от професионалните паралелки по "ДОМИНО"

Ученици от Добрич са сред финалистите на конкурса "Аз готвя най-добре", съобщават от българо-швейцарския проект "ДОМИНО" /"Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото"/ и Кулинарната академия HRC.
Елеонора Ангелова и Максим Емилов от професионалната гимназия по туризъм "Пейо Яворов" в Добрич ще покажат талант в истинското готвене на 1 юни в кухнята на Кулинарната академия,когато жури ще определи тримата най-добри млади кулинари.
Конкурсът привлече досега 20 ученици от професионалните паралелки по "ДОМИНО" за готвачи в професионални гимназии в Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник. За първия етап на конкурса участниците изпратиха видеоклипове на тема "Вкусно, здравословно и красиво", в които споделят вижданията си за авторско меню, рецепти за интересни ястия и мечтаят за собствен ресторант, отбелязват организаторите.
Победителят на финала ще получи стипендия от 2000 евро за обучение.
Проектът "ДОМИНО" подпомага навлизането на дуалното образование в България с подкрепата на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Над 1100 ученици от 32 училища в цялата страна се обучават по системата "учене чрез работа" в общо осем професии, сред които и за готвачи. Партньори в проекта са 170 български и чуждестранни фирми, които осигуряват практика на учениците за добиване на професионални умения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът