Световен ден на околната среда - dobrich.utre.bg

Световен ден на околната среда

29 май 2018, 12:40 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    РБ "Дора Габе"

Тази година е под мотото „Да победим замърсяването с пластмаси“

Вчера, в Регионална библиотека „Дора Габе“ учениците от II г клас на СУ „Димитър Талев“ с класен ръководител Красимира Хинева проведоха поредното занимание по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в изпълнение на Договор РД11-00-338/20.12.2017 с Министерството на културата.

По повод предстоящия Световен ден на околната среда, който тази година е под мотото „Да победим замърсяването с пластмаси“, библиотечен специалист от сектор Работа с деца представи на децата тематична презентация и разказа какви са мотивите за отбелязването на този ден, за заплашителното нарастване на производството на пластмаса и нейното всекидневно използване в бита, както и за замърсяването, което то причинява на околната среда и най-вече на океаните и моретата.

Малчуганите научиха колко години са необходими за разграждането на пластмасата, как тя нанася вреди на морските обитатели и микроорганизмите, както и как правилно да я събират за последващо преработване. Учениците отговаряха на въпроси и дискутираха как човешката дейност спомага за замърсяването на въздуха и горите, как можем да пестим енергия и защо е толкова важно боклукът да се изхвърля на правилното място.

В края на срещата малките еколози проследиха и фотографираха развитието на своите растения, положиха необходимите грижи за техния по-бърз растеж и отново почистиха детската  площадка пред Ритуална зала – Добрич.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът