В Каварна представиха книгата “Арена“ на Мая Вапцарова - dobrich.utre.bg

В Каварна представиха книгата “Арена“ на Мая Вапцарова

06 юни 2018, 08:50 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    Община Каварна

Кметът на община Каварна Нина Ставрева връчи благодарствен плакет на режисьора

Премиерата на книгата“Арена“ на Мая Вапцарова и изложбата на Георги Папморов се състояха днес в Каварна, в рамките на 21- ви Национален фестивал на любителските театри с Международно участие.
Новата поетична книга на Мая Вапцарова бе представена от драматурга Крум Гергицов.
В  книгата „Арена“ режисьорката, писателка и поетеса разказва за съмненията си и измеренията на вярата в съвременното забързано общество.
„В тази книга се опитвам да пресъздам всичко онова, за което съм мислила, и което съм се опитала да сглобя в едно цяло. Поезията помага, винаги помага да разбереш на какво си стъпил и къде“, коментира Вапцарова. Стихове прозвучаха в изпълнение на проф. Елена Баева и Керанка Далакманска.
Красиви морски пейзажи на картини от самоукият художник Георги Пампоров допълнително допринесоха за добрата атмосфера.
Кметът на община Каварна  Нина Ставрева връчи благодарствен плакет на режисьора и благодари  за оказаната чест книгата“Арена“ да бъде представена в Каварна. Плакет от кмета получи и художника Георги Пампоров.
След официалната част на събитието гостите и жителите на поетичното представяне получиха  подарък-  книгата“Арена“  с автограф от автора и разгледаха творчеството на Георги Пампоров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Каварна