Подготвят поредното издание на Детския панаир в Добрич - dobrich.utre.bg

Подготвят поредното издание на Детския панаир в Добрич

07 юни 2018, 13:13 | dobrichUtre.bg

На 9 и 10 юни

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Добрич на 9 и 10 юни. Събитието ще се проведе на площад Свобода с вход свободен и се реализира от Фондация Изиарт, благодарение на подкрепата на Община Добрич.

Работилниците ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 ч. и 18.00 ч. на площад „Свобода, както и в РИМ Добрич (Регионален исторически музей).

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Музикалното ателие тази година ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как свири на цигулка и да опита сам. В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. За любителите на Изтока ще бъде направено ателиеза рисунка с къна. Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът