Започва акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” - dobrich.utre.bg

Започва акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

16 юни 2018, 10:10 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

Активният контрол ще продължи до края на ваканцията

Традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” се провежда в цялата страна от юни до края на месец август. Акцията цели ограничаване на причините и условията за настъпване на пътнотранспортни произшествия с деца през летните месеци.
Анализ на травматизма при пътни инциденти през 2017 г. в страната показва, че най-рискови по отношение едновременно на загиналите и на ранените са били месеците юли, август и юни.
Предвидено е в периода до края на юни да се проведат специализирани полицейски операции в дните, когато са планирани ученически тържества за закриване на учебната година в прогимназиалния и гимназиалния курс.
Активният контрол ще продължи до края на ваканцията, като през месеците юли и август той ще бъде насочен предимно към неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца, контрол над използването на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.
В хода на акцията полицейските служители ще следят за управление на мотоциклети, автомобили, трактори или други МПС от малолетни или непълнолетни лица, особено в малките населени места, и ще налагат съответните санкции на собствениците, които са ги предоставили.

Съвместно с Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”, Регионалните управления на образованието и училищните ръководства ще се набележат действия за обезпечаване на сигурността на децата, които ще участват в организирани екскурзии.
Ще се провеждат инструктажи на водачите, проверки за употреба на алкохол и наркотици и контрол върху техническото състояние на автобусите. При установяване на нарушения ще се предприемат съответните законови мерки.
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините