66% от данъците върху недвижимите имоти са постъпили в община Добрич - dobrich.utre.bg

66% от данъците върху недвижимите имоти са постъпили в община Добрич

18 юни 2018, 12:38 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

Усилията на общинската администрация са насочени към постигане на по-висока събираемост

Близо 1 188 000 лева са постъпленията от данъка върху недвижимите имоти в Добрич за изминалото петмесечие като е постигнато 66 на сто изпълнение на плана за годината, това съобщи зам.-кметът Елка Димова.

57 на сто от собствените приходи на общината, предвидени за бюджетната година, вече са осигурени.
Усилията на общинската администрация са насочени към постигане на по-висока събираемост на средствата при запазване на данъчните ставки, коментира Елка Димова. Заместник-кметът припомни, че през 2017-а общината е разпратила до гражданите 660 съобщения за недекларирани или неправилно декларирани имоти. В резултат на кампанията в общинската хазна допълнително са постъпили 296 000 лева. Общината е поискала съдействието и на частни съдебни изпълнители по 219 преписки за 2017-а като осигурените постъпления по този механизъм достигат 157 000 лева.
Заместник-кметът добави,че и през 2018 година ще продължат проверките на недвижими имоти,които са масивни,а гражданите са ги декларирали като полумасивни и сгрешилите ще трябва да заплатят разликата в данъка за петгодишен период назад заедно с лихвите.Традиционно общината събира всяка година около 1 700 000 лева от данък недвижими имоти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета