Заловиха добричлията, избягал от Ловешкия затвор - dobrich.utre.bg

Заловиха добричлията, избягал от Ловешкия затвор

23 юни 2018, 17:02 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    МВР

Открили го в слънчогледова нива край Летница

Затворникът беглец Борис Иванов е бил заловен в района на гарата в Летница, съобщава bTV.

Полицаите го намерили в слънчогледова нива.

Според БНР Иванов се е опитал да вземе възрастна жена за заложник, но след намесата на Специализирания отряд за борба с тероризма жената е била освободена, а затворникът задържан.

Очаква се той да бъде върнат в Ловешкия затвор, но най-вероятно първо ще бъде откаран в следствения арест в полицията в Ловеч.

Припомняме, рецидивистът избяга в четвъртък от външен обект - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Той излежава 13-годишна присъда за блудство в Ловешкия затвор, като това не е първото му бягство.

Беше назначена проверка как е било взето решението да бъде преместен в общежитие, а след това - и пуснат да работи.

С мащабна акция полиция, жандармерия и барети издирваха избягалия затворник в села около Ловеч - Александрово, Йоглав и Дренов. Операцията започна след сигнал за открити вещи, за които се предполага, че са на беглеца.

В издирването на Борис Иванов бяха включени и полицаи от София, като от снощи над 200 служители на полицията и жандармерията го издирваха, след получен сигнал, че е забелязан.

"Пустинни котки" през цялата нощ претърсваха труднодостъпни места около селата Йоглав и Александрово - на между 15 и 25 км от мястото на залавяне.

Район в периметър от 10 км остана отцепен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими