Българо-румънски екипи ще контролират движението в районите на Силистра и Кълъраш - dobrich.utre.bg

Българо-румънски екипи ще контролират движението в районите на Силистра и Кълъраш

25 юни 2018, 08:51 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    ОД на МВР-Силистра

По график от 22 юни

Започнаха работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението в районите на Силистра и Кълъраш. Инициативата се осъществява за осма поредна година през активния летен сезон, когато трафикът на туристи в двете държави значително нараства.

Съвместната контролна дейност е основана на взаимния позитивен опит и подписаните на 28 юни 2010 г. в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност по опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния”.

Съгласно предварително утвърден график екипите ще работят основно в почивните дни, когато интензивността на движението е по-висока. Ще се контролират скоростните режими, неправилното изпреварване, употребата на алкохол, валидността на документите на водача и пътното превозно средство, техническото състояние на автомобилите, превозването на контрабандни цигари и стоки и на лица с нередовни документи за пребиваване.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра отчитат висока ефективност от работата на смесените екипи, още повече, че на територията на града се намира ГКПП, през който всекидневно преминават голям брой автомобили между двете държави. Посредничеството на командированите румънски полицаи значително улеснява контакта със сънародниците им – водачи на МПС, при извършване на контролната дейност.

През летните месеци на м.г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, смесените екипи са проверили 325 автомобила с българска регистрация, 185 с румънска и 58 с друга. Установили са 144 нарушения, които са санкционирали с актове и глоби по фиш. Отнели са 6 свидетелства за управление на МПС, 3 – за регистрация на МПС, и са разкрили 2 криминални престъпления.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета