В ход е акция на полицията „Безопасно лято“ - dobrich.utre.bg

В ход е акция на полицията „Безопасно лято“

03 юли 2018, 10:07 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

От 1 юли до 31 август

Превантивната кампания на полицията „Безопасно лято“ има за цел предотвратяване на пътнотранспортния травматизъм през активния туристически сезон от 1 юли до 31 август т.г. Контролната дейност ще бъде насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи върху травматизма за съответната територия. Проверки ще се извършват и по отношение на водачите на велосипеди, мотопеди, мотоциклети, АТВ и пътни превозни средства с животинска тяга.

В населените места контролът ще се насочи към участъците с пешеходни пътеки и в районите с наблюдавано неправилно и рисково пресичане на пешеходци.

Предвидено е провеждане на специализирани полицейски операции с акцент върху движението на пешеходци, правоспособността на водачите, движението на пътни превозни средства с животинска тяга, шофиране от водачи, употребили алкохол или наркотици, използването на защитни средства и системи, наличието на валидна сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, регистрацията на превозните средства и видимостта на  регистрационните табели.

Проверки ще се извършват и в районите на питейните и увеселителните заведения и в малките населени места.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добруджанци