Световноизвестната зрелищна изложба „Живите динозаври“ идва отново във Варна - dobrich.utre.bg

Световноизвестната зрелищна изложба „Живите динозаври“ идва отново във Варна

04 юли 2018, 13:53 | dobrichUtre.bg

Откриването е на 7 юли в Морската градина

Чисто нови експонати и два мамута от Ледниковата епоха идват за втория показ на изложбата. Откриване 7-ми юли в Морската градина.

Поради огромния интерес през 2017 година, атрактивната изложба   „Живите динозаври“  се завръща в България и това лято, гостувайки за втори пореден път във   Варна. Напълно нови макети на обожаваните от децата по света динозаври в реални размери ще бъдат разположени в   Морската градина  на емблематичния черноморски град от   7-ми юли до началото на септември.

25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети на динозаври. Сред тях е и най-популярният сред децата,   Т-Рекс,  но и четири напълно нови представителя от   Ледниковата епоха, сред които впечатляващите   Мамут и Мастодонт.

Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл и чрез усъвършенствана аниматорска технология, която дава възможност да се “съживят" отново. Всеки експонат е изработен с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук.

Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, обитаеми територии, как са ловували и как са отглеждали малките си.

Пътуващата изложба впечатлява милиони хора по света, като от началото на нейното представяне е посетена от повече от   10 млн. души  по целия свят. Конкретните експонати, които ще видят това лято жителите и гостите на Варна, до момента са представяни само в Бахрейн и Москва, както и миналата есен в София.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета