Продължават заниманията на летен детски клуб „Играй и учи” - dobrich.utre.bg

Продължават заниманията на летен детски клуб „Играй и учи”

20 юли 2018, 15:53 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    РБ "Дора Габе"

С творческа работилница

В поредното занимание Творческа работилница, децата от клуба заедно с библиотечен специалист и доброволци, създадоха с много въображение и креативност картини с камъни. Причудливи създания, птици, пролетен пейзаж, семейство и морски свят украсиха  нестандартните детски картини от камъчета. За целта те използваха акрилни бои, перманентни маркери и пастели.

 На 18 юли 2018 г. заниманието беше посветено на 181-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Чрез специално разработена презентация библиотечен специалист разказа на децата за живота и средата, в която е отраснал Апостола, за неговите псевдоними,  идеологии и революционна дейност. Малчуганите научиха повече за семейство му, за основаната от него комитетска мрежа и причините за гибелта му. Участниците в детския летен клуб силно се  впечатлиха от фототипното издание на джобното тефтерче на Левски, както и от луксозния комплект с дигиталното издание на тефтерчето на Левски и неговата знаменита мисъл „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако изгубя, губя само мене си” -  дарение от Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

По повод празника децата се включиха в инициативата „Големите четат на малките” и прочетоха легендите за Апостола - „За Първата българска легия”, „За клетвата и страха”, „За  рибаря със серкмето” и др.

 

В деня на прожекции на филми участниците гледаха анимационния филм „Хотел Трансилвания 2”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета