БНТ ще излъчва Световното първенство по волейбол за мъже 2018 - dobrich.utre.bg

БНТ ще излъчва Световното първенство по волейбол за мъже 2018

24 юли 2018, 14:27 | dobrichUtre.bg

От 9 до 30 септември

Българската национална телевизия е официален телевизионен домакин на Световното първенство по волейбол за мъже 2018, което ще се проведе от 9 до 30 септември 2018 година в България и Италия. 42 от срещите на най-добрите в световния волейбол ще бъдат реализирани като телевизионна продукция от екипите на БНТ и ще бъдат разпространявани от останалите тв оператори, излъчващи първенството. Обществената медия вече 20 години прави българските зрители съпричастни към успехите на нашите волейболисти и излъчва всички домакински мачове от престижни турнири. БНТ има и опита на официален медиен партньор от Европейското първенство през 2015 г., когато получи най-висока оценка от страна на Eвропейската федерация по волейбол. След 6-те месеца на българското председателство на ЕС, когато БНТ беше официалната телевизия, предоставяща продукция за всички отразяващи събитията медии, предстоящото Световно първенство по волейбол ще бъде едно от най-мащабните събития през 2018 г., което ще достига до зрителите от цял свят чрез БНТ.

 

В турнира тази година участват 24 отбора. Дванадесетте тима от двете групи в първата фаза на шампионата ще играят срещите си във Варна и Русе. В Двореца на културата и спорта в морската столица ще се срещнат отборите на България, настоящият световен шампион - Полша, Финландия, Куба, Иран и Порто Рико. В зала „Арена Русе" играят олимпийският шампион Бразилия, европейският шампион от 2015 и победител в Световната лига – отборът на Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет. Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21, 22 и 23 септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

БНТ1 ще излъчи всички срещи на българския национален отбор от 20:30 часа, веднага след централната информационна емисия „По света и у нас". Мачовете от програмата на Световното първенство по волейбол за мъже ще коментират Сашо Йовков и Ценко Симов, а професионален поглед и различна гледна точка в анализите ще добавят известни имена от българския волейболен елит. Специална студийна програма ще съпътства всички мачове на българския национален отбор.

В предходни години волейболните срещи от първенството на планетата са привличали у нас телевизионна аудитория между 600 000 – 1,2 млн. души. Засиленият интерес към тази игра, успешното представяне на българските състезатели и позиционирането на преките предавания на срещите от Световната купа по волейбол за мъже 2018 в праймтайма на БНТ са добра възможност за ефективно позициониране на рекламни послания. В дните на Световното първенство, онлайн платформата на БНТ ще предостави и допълнителни възможности както за рекламодатели, така и за почитателите на волейбола.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт