„Мястото” - за втора поредна година - dobrich.utre.bg

„Мястото” - за втора поредна година

01 август 2018, 13:58 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    "Място"

  • Снимка:
    "Място"

Проектът се изпълнява от Сдружение „Еко Добруджа” с партньор община град Добрич

Проектът „_Мястото” се осъществява за втора поредна година благодарение на сдружение „БГ Бъди Активен” с финансовата подкрепа на фондация Кока Кола. На местно ниво проектът се изпълнява от Сдружение „Еко Добруджа” с партньор община град Добрич.

В първото издание на проекта беше облагородено игрището между 3 училища- „Ябълката_Място” и бе изградена страхотна лятна сцена и автобус-библиотека с помощта на доброволци от „Черноморски център за развитие”  с партньори: ЧЕГ „Леонардо да Винчи” и община град Добрич. Към момента „Ябълката_Място” продължава да се преобразява, за да се превърне в мечтано място за гражданите.

За втора година Добрич има шанса да преобрази градската си среда и да даде живот на  забравени места в цели четири квартала.

Кварталите са : ЖК Иглика, ЖК Дружба, ЖК Добротица и ЖК Балик. На 31.07.2018г. приключи и вторият етап по проекта, в който местните изградиха конкретна визия за всяко едно място и успяха да анализират положителните и отрицателните страни по местата, съответно и възможности и заплахи.

Вече с изградена визия местните и от четирите квартала споделят готовността си за работа и нямат търпение да стартира физическото облагородяване по местата. След броени дни стартира и същинската работа на терен.

Всички съкварталци и граждани на Добрич са добре дошли да се включат в Промяната.

Следете страницата на проекта: https://www.facebook.com/groups/446751025745821/

Включи се и ти! Заедно за по-красив град!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета