Диди Германова от Студио "Сарандев" с поредна първа награда от конкурс - dobrich.utre.bg

Диди Германова от Студио "Сарандев" с поредна първа награда от конкурс

10 август 2018, 17:44 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    ОМЦ

Младият талант взе участие и в Гала концерта, озаглавен „Бъдещите големи звезди на България”

Димитрина Германова от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърна вчера от град Бургас с поредното призово отличие - първа награда от II Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Музикален импулс" 2018, 03 - 05 август. Тя бе най-малкият участник в четвърта възрастова група - категория "солисти" (14 - 16 години),  и успя да се пребори с невероятно силната конкуренция. Сред 18 изявени певци в нейната група, Димитрина се нареди първа. Талантливата добричлийка взе участие и в Гала концерта, озаглавен „Бъдещите големи звезди на България”, който се състоя в неделя вечер в препълнения с публика Летен театър на град Бургас. За бургаската публика пяха не само лауреатите на конкурса, но и българските представители на Детска Евровизия 2014 и 2016 - чаровниците Крисия и Лидия Ганева.

Сензационната новина от конкурса "Музикален импулс" 2018 е, че към експертното жури тази година се присъедини гост от Лондон - Уйлям Лестър - професионален актьор, певец и вокален педагог, част от екипа на  The Voice UK Гласът на Великобритания (BBC и ITV) от 2013 до сега, The Voice Kids UK (ITV), Change The Tune (Channel 4), Michael McIntyre’s Big Show (BBC1), както и X Factor UK (ITV). Той е за първи път в България по покана на организаторите. 
Другите членове на журито са: доц. Етиен Леви - преподавател в Нов български университет по поп, рок и джаз пеене, Мая Райкова - продуцент в Българско национално радио, Атанас Стоянов - радио водещ в БГ радио.
Специален гост на конкурса е Димитрина Ходжева - изпълнителен директор на Фондация "Димитър Бербатов". Тя инициира среща на децата, включени в Клуб 2017 на фондацията, които са и участници в "Музикален импулс" 2018, а сред тях е и Диди Германова.
Организатори на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Музикален импулс" са Арт център „Точно време” и Община Бургас. Тази година форумът събра 120 участника от 23 града.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф