Окръжен съд - Добрич остави в ареста разследван за палеж - dobrich.utre.bg

Окръжен съд - Добрич остави в ареста разследван за палеж

11 септември 2018, 13:55 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

Той е привлечен като обвиняем за извършен на 2 януари т.г. палеж в село Медово

Състав на Окръжен съд - Добрич остави без уважение молбата на разследван за палеж за изменение на наложената му на 31 август т.г. от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Той е привлечен като обвиняем за извършен на 2 януари т.г. палеж в село Медово, при който са били унищожени 5000 бали фураж. Първоначално с постановление на водещия разследването полицай на  мъжа била наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 500 лева.

На 30 август обаче той бил задържан от наблюдаващия делото прокурор, след като два дни по-рано нанесъл побой на бившата си съпруга. Жената е свидетел по делото и твърди в показанията си, че от датата на първоначалното му привличане като обвиняем мъжът многократно е отправял закани за убийство към нея и нейни близки, включително и към потърпевшия от палежа.

Окръжният съд прецени, че с горното си поведение мъжът е нарушил взетата спрямо него първоначална мярка за неотклонение.

 Доколкото една от целите на „паричната гаранция“ е да попречи на обвиняемия да извърши друго престъпление, то очевидно в случая тя не е изпълнила предназначението си, коментира съдът. В тази връзка законосъобразно и обосновано Районен съд - Добрич е заменил наложената му „парична гаранция“ с най-тежката мярка за процесуална принуда, посочват окръжните магистрати.

Съдебният състав постанови определението си като взе предвид и съдебното минало на лицето, независимо от настъпилата реабилитация, негативните характеристични данни и цялостното поведение на обвиняемия.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими