В МБАЛ-Добрич работят 21 лекари-пенсионери - dobrich.utre.bg

В МБАЛ-Добрич работят 21 лекари-пенсионери

20 септември 2018, 14:09 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

Искат по-активно участие с финанси на общините от областта

Среща за състоянието и проблемите на МБАЛ Добрич бе проведена при областният управител. Тя бе свикана по  инициатива на  г-н Красимир Кирилов и на база доклада за състоянието на МБАЛ Добрич,  изпратен му от ръководството на болничното заведение. В нея участваха  губернаторът  Красимир Кирилов, изпълнителният директор на МБАЛ Добрич, д-р Светозар Байчев , д-р Димитър Мартинов, член на Съвета на директорите на МБАЛ Добрич,  д-р Светла Ангелова, директор на РЗИ Добрич,  д-р Бисерка Пачолова , директор на РЗОК  Добрич ид-р Валери Веселинов, председателя на регионалния лекарски съюз.

 По време на срещата д-р Байчев е акцентирал върху тежкото състояние,  в което се намира болничното заведение, липсата на достатъчно финансови средства за обезпечаване на  нормалната работа, недостига на кадри. В момента в МБАЛ Добрич работят 21лекари - пенсионери и над 40 медицински сестри и акушерки в пенсионна възраст.

Д-р Мартинов, член на съвета на директорите на МБАЛ Добрич е изразил мнение участието на общините във финансиране дейността на болницата да бъде по-активно. Желателно е всяка година общините да залагат определени суми в бюджетите си,  за да подпомагат дейността на болницатаи това да стане практика, е подчертал още д-р Мартинов.

Д-р Байчев е коментирал и проблема с орязаните от Здравната каса средства за вече извършена дейност. Само за август месец са спрени 5 Клинични пътеки на стойност 3280 лева, като общата стойност на санкцията от РЗОК нараства на 7 580 лв.



Коментари (1)

Потребител
Кристина
Като изпращате пациенти във Варна , защото нямате специалисти , които да оперират няма да се оплаквате .Вие сами си гоните специалистите , които идват да работят в Добрич и пътуваха всеки ден , за да спасяват животи и да помагат на колегите ви . Доктор Мичев беше един добър специалист , който работеше и знаеше какво прави.
12 ноември, 13:30 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Добрич