Александър Петров от Студио „Сарандев“ с отличие от Международния конкурс „Сребърна Янтра“ - dobrich.utre.bg

Александър Петров от Студио „Сарандев“ с отличие от Международния конкурс „Сребърна Янтра“

02 октомври 2018, 18:10 | dobrichUtre.bg

С вокален педагог Елена Карабельова

Александър Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова бе отличен на Международния конкурс за млади изпълнители на  популярна песен „Сребърна Янтра“ с наградата на Министерството на отбраната и с покана за участие в Годишния концерт на Ансамбъла на въоръжените сили на Република България, който ще се проведе на12 юли 2019 г. в Народен театър „Иван Вазов“ и ще се излъчва по БНТ. Александър получи и покана за участие в Международния фестивал с конкурсен характер „Bucharest in Music” лично от президента на фестивала Gabriela Serban, която е и президент на  World Association of Performing Arts – WAPA  Румъния. Музикален и артистичен директор на фестивала е маестро Роко Палацо.
Шеснайстото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Сребърна Янтра”, който се проведе от 27 до 30 септември във В.Търново, събра  80 изпълнители от различни краища на Европа /Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Русия, Щвейцария и България/ разпределени в четири възрастови групи.  
Авторитетното жури бе с председател Силвия Кацарова и членове:  маестро Роко Палацо от Италия; проф. д-р Родика Рошиору от Молдова;  Христиана Лоизу от Кипър, която спечели “X Фактор” България; Ивайло Терзиев -  музикант, аранжор, композитор и музикален ръководител на Ансамбъла на въоръжените сили на Република България и Христо Паскалев – Паскал, доайен на международното жури от създаването на конкурса.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф