Планират закупуването на специални коли за шофьорските изпити - dobrich.utre.bg

Планират закупуването на специални коли за шофьорските изпити

03 октомври 2018, 08:17 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    МВР

    архив

Обсъжда се и вариантът да бъде възстановено обучението и изпитите на полигон

Министерството на транспорта има идея да закупи специални автомобили, с които да се провеждат практическите шофьорски изпити. Новината съобщи министър Росен Желязков. Предстои съвсем скоро и свързване на системите на транспортното министерство и МВР. 

"Ще се свърже системата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията със системата на МВР, така че да се избягват всички варианти за използване на фалшиви лични карти", заяви Желязков.

"В напреднала фаза е обсъждането на вариант за закупуване на специализирани, специални автомобили, с които да се полага съответния изпит. Автомобили, които са оборудвани с технически средства, които да дават пълна, ясна и точна информация за поведението на курсиста от една страна, а така също и за поведението на изпитващия. Обсъжда се и вариантът да бъде възстановено обучението и изпитите на полигон", допълни новият транспортен министър.Коментари (1)

Потребител
шофьор
Обратно в КАТ,всички положили изпит в ДАИ,след като им изтече валидността на шофьорските книжки,на провъровъчен в КАТ и проверка на дипломите им за средно образование.
03 октомври, 20:55 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините