Започна Деветият открит международен турнир по шахмат, Шабла 2018 - dobrich.utre.bg

Започна Деветият открит международен турнир по шахмат, Шабла 2018

05 октомври 2018, 10:39 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    Община Шабла

В турнира участват 42-ма състезатели от България, Румъния и Франция

На морския бряг край село Тюленово  вчера се откри деветият турнир по международен шахмат, Шабла 2018 година.
Той се провежда под патронажа на кмета на община Шабла Мариян Жечев и председателя на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева.
„За четвърта поредна година, домакин на срещите е хотел-ресторант „Тюленово“ .
В турнира участие ще вземат 42-ма състезатели от България, Румъния и Франция, които ще играят в 9 кръга по Швейцарската система. Претендентите за наградите са както редовни състезатели, така и участващи за първи път. В събота ще се играе блиц контролата. Тук ще се съберат предимно любители, дошли да съчетаят полезното с приятното – да играят и почиват в село Тюленово.“ – каза председателят на СКШ „Хармония“ Шабла, Деян Димитров.
На събитието присъстваха кметът на община Шабла Мариян Жечев и председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева. Те приветстваха участниците, пожелаха им успех на шахматната дъска и спортсменство. Съдия на турнира е Живко Желев.
Преди започването на първия състезателен ден, Деян Димитров връчи почетен плакет на Христо Жечев – бивш учител по Физическо възпитание и спорт и основател на шахматната школа в Шабла, по повод 70-годишния му юбилей.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт